Nova-toiminta eli tyttötyö on aloittanut!

Meillä on kaikille Kölvin kävijöille, tukijoille ja ystäville ilouutisia – yhdistyksemme on saanut rahoituksen tyttötyöhön! Kölvin nuoret ja työntekijät ovat huomanneet myös tyttöjen ja nuorten naisten tarvitsevan nuorisotyön muotoa, jossa lähdetään aidosti heidän omista lähtökohdistaan ja tuetaan heidän osallisuuttaan lähiyhteisöissään ja yhteiskunnassa laajemmin. Tarve niin sanotulle tyttöjen omalle versiolle Kölvi-toiminnasta on siis ollut pitkään ilmeinen. Uusi toimintamuotomme käynnistyy heti jatkuvana toimintamuotona.

Nova-toiminta (12-29-vuotiaille) toimii siellä, missä tytöt ja nuoret naiset jo ovat ja missä heidän on mukava ja helppo osallistua toimintaan. Jalkaudumme kouluihin ja oppilaitoksiin pitämään kohtaamispaikkoja, joihin nuoret voivat tulla koulupäivän jälkeen tekemään läksyjä, harrastamaan, lepäämään ja ihan vain viettämään mukavaa aikaa muiden tyttöjen ja nuorten naisten seurassa. Lisäksi Nova-toiminta järjestää teemailtoja ja tapahtumia 8-16 kertaa vuodessa. Nuoret saavat Novassa apua suomen kielen käytössä ja omien tulevaisuuden suunnitelmien ja unelmien pohdinnassa.

Aloitamme Nova-toiminnan Santalahdentien Tredussa viikolla 8 ja Etelä-Hervannan koulussa viikolla 10 oppilaitosten opiskelijoille ja oppilaille. Nova-toiminnan ensimmäinen teemailta pidetään 23.2. klo 15-18 osoitteessa Sumeliuksenkatu 18 B, 3. kerros. Lisätietoa ja ilmoittautuminen Novan työntekijöille Essi Katilalle 0442447438 tai Lama Kourdille 0447598480 tai sähköpostiin etunimi.sukunimi@pakolaisnuortentuki.fi.

Ota Nova-toiminta seurantaan somessa IG@nova_toiminta